• News
  • Current: Ψηφιακό Πορτοφόλι Δεξιοτήτων

Ψηφιακό Πορτοφόλι Δεξιοτήτων

05 Nov. 2024

1e03d37c502c863ac5f490c6c36e0952

TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ;

Το DIGITAL SKILLS WALLET είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αφιερωμένο στην ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων σε όλη την Ευρώπη. Το έργο αναπτύσσει ένα οικοσύστημα που υποστηρίζεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα για την απόκτηση και την αξιολόγηση της ψηφιακής ικανότητας με τη χρήση μικροδιαπιστευτηρίων στους 5 τομείς ψηφιακών ικανοτήτων σύμφωνα με το πλαίσιο DigComp.


ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ;

Μόλις ένα χρόνο από την έναρξή του, το έργο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Επί του παρόντος, η κοινοπραξία εργάζεται στο Work Package 2 (Microcredentials for the 5 Digital Competence Areas). Αυτή η φάση του έργου, με επικεφαλής το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τηλεματικής UNINETTUNO, περιλαμβάνει την ανάπτυξη Micro-Credentials για τους 5 τομείς ψηφιακών ικανοτήτων. Σύμφωνα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα κράτη μέλη, αυτές οργανώνονται σε 8 επίπεδα ψηφιακής επάρκειας. Η κοινοπραξία DSW ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη όλων των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων και των Μικροδιαπιστευτηρίων. Όλοι οι εταίροι ολοκληρώνουν τώρα τις μεταφράσεις στις γλώσσες τους (ιταλικά, ρουμανικά, ελληνικά, κυπριακά).


ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Μετά την οριστικοποίηση των μεταφράσεων, το επόμενο βήμα θα είναι η έναρξη του Work Package 3 ("DigitalSkillsWallet Platform"). Υπό την καθοδήγηση του τεχνικού εταίρου OMEGATECH, η κοινοπραξία θα εργαστεί για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας «DigitalSkillsWallet». Η πλατφόρμα θα χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος πρόσβασης, αξιολόγησης και προβολής των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων, ευθυγραμμίζοντας με τον πρωταρχικό στόχο του έργου για την ενδυνάμωση των ατόμων στην ψηφιακή εποχή.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (2-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024)

Από τις 3 έως τις 4 Απριλίου, οι εταίροι της κοινοπραξίας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, φιλοξενούμενοι στα γραφεία της Δήμητρας, για την τρίτη Διακρατική Συνάντηση Έργου. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικεντρώθηκαν στη μελλοντική κατεύθυνση και τις στρατηγικές του έργου για τη διασφάλιση της επιτυχίας του, με ιδιαίτερη προσοχή στην υλοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα να αποκτήσουν, να αξιολογήσουν και να αναδείξουν σταδιακά τις ψηφιακές τους δεξιότητες.


Συνεργάτες

1. GREENCOMP LOGO

Συντονιστής

1. NEARVET LOGO